Organizacja sprzedaży z wykorzystaniem programu Subiekt GT AU.20 i AU.25
- Autor: Katarzyna Osiekowicz
- Wydawca: Difin
- ISBN: 978-83-8085-424-6
- Data wydania: 2017
- Liczba stron/format: 176/B5
- Oprawa: miękka
Cena detaliczna
-
36.00 zł
32.40 zł
- Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32.40 zł
- Darmowa dostawa odzzzz 200 zł
- Wysyłka w ciągu 24h
10% taniej
Podręcznik stanowi kompleksowe opracowanie pozwalającym na opanowanie obsługi programu Subiekt GT oraz przygotowaniem się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Książka opisuje podstawowe kroki, jakie wykonuje przedsiębiorca podczas prowadzenia ewidencji dokumentacji handlowej i stanowi przewodnik obejmujący: instruktaż założenia firmy, wprowadzania podstawowych danych kontrahentów i towarów, wystawiania dokumentów.
W podręczniku zawarto zadania praktyczne, powiązane ze sobą analogią wykonywanych operacji gospodarczych. Adresowana jest do uczniów, słuchaczy oraz nauczycieli kursów kształcących w ramach kwalifikacji AU.20 oraz AU.25.
Spis treści:
Wstęp
Rozdział 1. Zakładanie firmy w programie Subiekt GT
1.1. Wprowadzanie danych podmiotu
1.2. Ustawianie parametrów
Rozdział 2. Zakładanie kartotek kontrahentów
2.1. Wprowadzanie danych dostawców i odbiorców
Rozdział 3. Zakładanie kartotek towarowych
3.1. Informacje podstawowe
Rozdział 4. Wprowadzanie towarów na stan magazynowy
4.1. Wprowadzanie stanu początkowego w magazynie
4.2. Sporządzenie szybkiej inwentaryzacji
Rozdział 5. Składanie i wprowadzanie zamówień
5.1. Zamówienia do dostawcy
5.2. Zamówienie od klienta
Rozdział 6. Przyjmowanie towaru
6.1. Wprowadzanie faktury zakupu
6.2. Wystawianie dowodu PZ
Rozdział 7. Sprzedaż i wydanie towaru
7.1. Wystawianie faktury sprzedaży
7.2. Wystawianie dowodu WZ
Rozdział 8. Ustalanie promocji
8.1. Wprowadzanie promocji na towary
8.2. Sprzedaż towarów promocyjnych
Rozdział 9. Przygotowywanie cennika
9.1. Tworzenie cenników towarów
9.2. Tworzenie cennika z uwzględnieniem grup towarowych
Rozdział 10. Przygotowanie naklejek towarowych
10.1. Tworzenie naklejek na oferowane towary
Rozdział 11. Polecenie przelewu
Rozdział 12. Wystawianie faktury korygującej
12.1. Wystawianie korekty do faktury pierwotnej – zmiana ilości towaru
12.2. Wystawianie korekty do faktury pierwotnej – zmiana ceny towaru
Rozdział 13. Zadania praktyczne
Rozdział 14. Przykładowe zadania z rozwiązaniami