• Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną

Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną

  • Wydawca: Difin
  • ISBN: 978-83-7930-332-8
  • Data wydania:
  • Liczba stron/format: 175
  • Oprawa: PDF

Cena detaliczna

  • 35.00 zł

  • Darmowa dostawa od 200 zł
  • Wysyłka w ciągu 24h

Dostępność: Duża ilość na magazynie

Przedmiotem książki są problemy związane z handlem detalicznym żywnością ekologiczną. W szczególności zostały omówione podstawowe kanały detalicznej dystrybucji ekoproduktów, czynniki warunkujące poprawę dostępności i wzrost asortymentu żywności ekologicznej,

Wstęp

Rozdział 1. Znaczenie rolnictwa ekologicznego

1.1. Istota i korzyści rolnictwa ekologicznego

1.3. Rolnictwo ekologiczne jako element polityki rolnej

1.4. Aktualny stan rolnictwa ekologicznego na świecie

1.5. Rynek żywności ekologicznej

Rozdział 2. Uwarunkowania rolnictwa ekologicznego w Polsce

2.1. Przesłanki przyrodnicze, ekonomiczne i społeczne rozwoju rolnictwa ekologicznego

2.2. Regulacje prawne ekologicznych metod produkcji

2.3. Instrumenty wsparcia gospodarstw ekologicznych

2.4. Zmiany ilościowe w rolnictwie ekologicznym

Rozdział 3. Handel detaliczny żywnością ekologiczną

3.1. Specyficzne cechy dystrybucji i handlu żywnością ekologiczną

3.2. Organizacja sprzedaży żywności ekologicznej w placówkach handlowych

3.3. Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej

3.4. Związki handlu detalicznego ekożywnością z dostawcami

3.5. Wybrane instrumenty marketingu

3.6. Polityka cenowa

3.7. Perspektywy rozwoju handlu detalicznego i rynku żywności ekologicznej

Zakończenie

Literatura

Napisz opinię

Uwaga: HTML nie jest przetłumaczalny!
    Zły           Dobry

Najczęściej kupowane